Produkty pro zrna ambra (3)

Anýzová semena

Anýzová semena

Anýzová semena - koření, které bylo do Evropy přivezeno na počátku středověku a rychle si získalo popularitu v kuchyni. Kněží a léčitelé starověkých civilizací oceňovali semena anýzu - jejich léčivé vlastnosti byly někdy nazývány zázraky. V kuchyni se používají všechny části anýzu ve všech možných formách. Anýzová semena se přidávají do marinád, aby jim dodala výraznou chuť. Pokud je smícháte s bobkovým listem a skořicí, získáte vynikající domácí koření na studené masové pokrmy. Bílkoviny (g / 100g): 18,0 Tuky (g / 100g): 16,0 Sacharidy (g / 100g): 35,0 Energetická hodnota (kcal / 100g): 360,0
Červená proso - Cereálie

Červená proso - Cereálie

Proso je jednou z nejstarších pěstovaných rostlin v Eurasii. Proso začalo být pěstováno přibližně před 7000 lety a je to cenná obilná plodina. Zrno (nazývané proso) se používá k výrobě polévek, cereálií a dalších kulinářských produktů; je to cenná krmná surovina pro drůbež. Růstové období trvá od 60 do 120 dnů. Rostlina je teplomilná a odolná vůči suchu, stejně jako vůči salinizaci půdy, ale netoleruje kyselé půdy. Výnos činí 1417 centnerů na hektar. Sláma a zelená hmota se používají jako krmivo pro hospodářská zvířata. V Rusku se pěstuje převážně v aridních oblastech Volhy a Centrální černozemní oblasti. Prakticky bezlepkové, proto může být doporučeno lidem trpícím celiakií, vrozenou nemocí způsobenou intolerancí na některé obilné plodiny. Proso stimuluje tvorbu krve. Proso kaše je indikována při hypertenzi a onemocněních kardiovaskulárního systému.
Špalda - Cereálie

Špalda - Cereálie

Je to obilná plodina. Zraje, je odolná vůči mnoha houbovým chorobám, nenáročná. Klásky jsou uzavřeny před nečistotami, neztrácí nahromaděnou vlhkost, je chráněna před škůdci. Obsahuje hodně bílkovin, málo kalorií a většinu esenciálních aminokyselin. Obsahuje také další vitamíny a různé makro a mikroživiny. Mnoho různých pokrmů lze z ní připravit: chléb, kaše, polévky, sušenky, omáčky a krémy, přílohy k rybám, masu a dezertům.